About

FacebookInstagramPinterest

Over mezelf

Ik ben Chantal, altijd bezig, hou van dieren en de natuur brengt me rust. Ik heb verleden jaar mijn bloemenpluktuin geopend. 

Al sedert mijn kindertijd heeft het ouderwetse boerenleven mij  enorm aangesproken en ook nooit losgelaten. 

Verleden jaar kwam dit oude boerderijtje op mijn pad. Ik zag mijn kans om te proeven van het boerenleven maar dan met bloemen.

Naast de bloemen komen zeker ook nog dieren, schaapjes,  geitjes en wie weet een ezeltje, wat kippen.... Het wordt een echt boerderijtje . De mensen rondom mij zitten op één of andere manier ook in het boerenleven en dat maakt het plaatje compleet.

Chantal in haar pluktuin

Mijn zelfgekweekte bloemen 

 In het najaar heb ik bloembollen geplant, hyacinten, narcissen, tulpen,ranonkels ixia's, alliums... , vanaf het vroege voorjaar  veldbloemen  gezaaid ,uitgeplant en ondertussen is de pluktuin volop in bloei .

Ik  werk met openingsuren, ben altijd zelf aanwezig en help mee waar gewenst met het knippen ,ik geef  tips  om zelf je boeketje te maken,  op mijn pluktuin is het leuk  om te vertoeven en tot rust te komen, voor iemand die geen groene vingers heeft of nog nooit geknipt heeft ,kom het gewoon doen en je zult zien hoe leuk dit is, en wat is er leuker dan een zelfgeplukt boeketje als geschenk ?

In het assortiment zitten heel wat veldbloemen, waaronder de zo geliefde blauwe korenbloemen maar ook de meer courante soorten zoals zonnebloemen, dahlia's, zinnia's en nog heel wat meer.

Daarnaast is er ook een uitgebreide keuze aan bloemen die gedroogd kunnen worden, zoals gypsophilia molucella, craspedia, amaranthus en dergelijke meer.

De bloemen zijn op een duurzame manier geteeld, natuurlijke hulpmiddelen worden gebruikt. De bloemen komen helemaal niet van de andere kant van de wereld, gewoon van het veld . 

Hoe het werkt

Er staan emmers en snoeischaren ter beschikking. Bij een eerste bezoek geef ik wat uitleg over hoe je het best kan knippen, daarna kan de klant vrij zijn gang gaan.

Het afrekenen van de bloemen  gebeurt na het plukken en er wordt per stengel geteld. De veldbloemen kosten 60 cent per stengel. De zonnebloemen, gladiolen en zware stengels kosten 0.75 cent 

Dit jaar heb ik  een plukabonnement. U kunt intekenen voor 10 beurten van een bepaald bedrag, dit hoeft niet dit jaar allemaal geplukt te zijn . U geniet van 10% korting op de actuele prijs.  

Wil je een veldboeket  als geschenk,  dat kan ook .  De veldboeketten worden niet per stengel geteld maar volgens grootte. De prijs varieert, begint bij 16€, 20 €, 25€, 35€ of volgens uw wens, boeketten kunnen vooraf besteld worden via de webshop of gewoon telefonisch of via bericht, de bloemen worden de avond voordien geknipt  en s'morgens wordt het boeket samengesteld, zodoende is dat ideaal voor de houdbaarheid van de bloemen .

 Wil je zelf de bloemen knippen en dat ik het boeket maak dat kan met 5 € extra bovenop de stelen . Wat is er leuker dan een persoonlijk samengesteld geschenk ?

Wil je iemand anders ook laten genieten van de beleving van het plukken ?

Vraag dan naar de cadeaubon.

Meer praktische informatie kun je hier lezen.

Continuiteit 

Tijdens het plukseizoen zaai en plant ik bij om  jonge frisse bloemen te hebben , ook  in de kleuren  ga ik mee met de seizoenen .  Na het plukseizoen  bied  ik tijdens de kerstperiode

natuurlijk kerstgroen aan en zelfgemaakte kersstukjes en er zullen zeker nog soortgelijke seizoensgebonden activiteiten volgen .

Het is de bedoeling om continuïteit te creëren en niet stil te vallen in de periodes buiten het plukseizoen.

Verschillende verenigingen planden al een bezoek aan de pluktuin tijdens een van hun uitstappen. Dit blijkt ideaal te zijn want de mensen genieten er telkens weer van. 

Bekijk hier de activiteiten in de pluktuin.

Hoe kan je mij volgen en  bereiken ? 

De bloemenpluktuin volgen kan op Facebook en Instagram via Pluktuin Blankaart. Telefonisch ben ik bereikbaar op 0495/70.63.19


Pluktuin Blankaart ligt in de Iepersteenweg 82, op de kruising met de Heugstraat. De tuin zelf ligt aan de zijkant van het huis.

De contactgegevens zijn ook terug te vinden op deze pagina.

Verschenen in de media