About

FacebookInstagramPinterest

Over mezelf

Ik ben Chantal Es en heb onlangs mijn pluktuin geopend .

Ik heb 40 jaar een groothandel in bloemen en planten gerund wat ik altijd heel graag gedaan heb .

In al die jaren, zelfs al van in mijn kindertijd, heeft het ouderwetse boerenleven mij  enorm gefascineerd. Verleden jaar  heb ik het bedrijf overgelaten aan mijn kinderen en dan is het  snel gegaan.

Dit oude boerderijtje kwam op mijn pad. Ik zag mijn kans om te proeven van het boerenleven maar dan met bloemen.

Naast de bloemen komen ook nog dieren, enkele geitjes en schaapjes en nog wat kippen. De mensen rondom mij zitten op één of andere manier ook in het boerenleven en dat maakt het plaatje compleet.

Chantal in haar pluktuin

Aanbod van veld- en droogbloemen

Ik zaaide in het vroege voorjaar een assortiment bloemen en die kunnen mensen nu zelf gaan plukken. "Ik ben altijd zelf aanwezig en help mee waar gewenst  met het knippen, een boeket te maken, je kan de boeketten ook thuis laten bezorgen.

In het assortiment zitten heel wat veldbloemen, waaronder een paar zeldzamere soorten zoals de blauwe korenbloemen maar ook de meer courante soorten zoals zonnebloemen, dahlia, zinnia en nog heel wat meer. Bekijk hier een greep uit het aanbod.

Daarnaast is er ook een uitgebreide keuze aan bloemen die gedroogd kunnen worden, zoals gypsophilia molucella, korenbloemen, amaranthus en dergelijke meer.

De bloemen zijn op een duurzame manier geteeld, natuurlijke middelen worden gebruikt. De bloemen komen helemaal niet van de andere kant van de wereld, gewoon van het veld . 

Hoe het werkt

Er staan emmers en snoeischaren ter beschikking. Bij een eerste bezoek geef ik wat uitleg over hoe je het best kan knippen, daarna kan de klant vrij zijn gang gaan.

Het afrekenen van de boeketten gebeurt na het plukken en er wordt per stengel geteld. De bloemen kosten 50 cent per stengel.

Ik werk ook met een bloemenplukkaart: 10 maal plukken is een gratis boeket.

Wil je iemand anders ook laten genieten van de beleving van het plukken ?

Vraag dan naar de cadeaubon.

Wil je een boeket als geschenk, dat kan ook .

Meer praktische informatie kun je hier lezen.

Toekomstplannen

Het zal niet bij het plukseizoen alleen blijven. Eerst en vooral wil ik heel graag tot eind oktober kunnen doorgaan. Ik ben nog constant aan het bijplanten en zelfs nog aan het zaaien om frisse bloemen te hebben.

In de toekomst wil ik zelfs met kerst een beperkt aantal bloemen of groen kunnen aanbieden. Het is de bedoeling om continuïteit te creëren en niet stil te vallen in de periodes buiten het plukseizoen.

Vanaf volgend jaar wil ik workshops en bloemschiklessen geven, misschien zelfs nog dit jaar (2023). 

Het plukseizoen zal starten vanaf het voorjaar met onder meer tulpen en narcissen.

Verschillende verenigingen planden al een bezoek aan de pluktuin tijdens een van hun uitstappen. Dit blijkt ideaal te zijn want de mensen genieten er telkens weer van. 

Bekijk hier de activiteiten in de pluktuin.

Hoe te bereiken

De bloemenpluktuin volgen kan op Facebook en Instagram via Pluktuin Blankaart. Telefonisch ben ik bereikbaar op 0495/70.63.19

De tuin is open van juli tot eind september op maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 12 uur en van 16 tot 19 uur, op zaterdag van 9:30 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Vanaf oktober op dinsdag - vrijdag van 14 tot 18 uur, op zaterdag van 10 tot 12 uur en 14 tot 18 uur (of tot het donker is). Zondagochtend alleen op afspraak (uur in overleg). Maandag gesloten.

Ook wanneer je ziet dat ik aan het werk ben en de poort openstaat, ben je gerust welkom.

Pluktuin Blankaart ligt in de Iepersteenweg 82, op de kruising met de Heugstraat. De tuin zelf ligt aan de zijkant van het huis.

De contactgegens zijn ook terug te vinden op deze pagina.

Verschenen in de media